Historiek

van reeds 1975 tot nu

De Volksvriend

Sinds 1975

De traditie van De Volksvriend gaat terug naar 1975. Fons en Gilberte, de ouders van de huidige zaakvoerders, begonnen toen een café-frituur aan de Mechelse veilingen in St.-Katelijne-Waver. De zaak werd snel populair dankzij de lekkere mosselen. 

In 1987 maakten Fons en Gilberte er een restaurant van, om 7 jaar later te verhuizen naar een nieuwbouw langs de Mechelsesteenweg. 

De gemoedelijke, familiale stijl werd gerespecteerd en de mosselen bleven uiteraard het uithangbord. 

In 1997 verscheen de oudste zoon Christof in de zaak. In 2000 kreeg hij versterking van zijn broer Pascal. Beiden hebben de vermaarde hotelschool in Koksijde achter de rug en leerden uiteraard de knepen van het vak van vader- en moederlief. Ook hun respectievelijke echtgenotes An en Wendy zijn ondertussen bedrijvig in het restaurant met 178 couverts. 

Zonder aan de mosselen als visitekaartje te raken, breidde de 2de generatie de kaart stelselmatig uit met vlees en vis. Onder meer filet pur, entrecote, sole, paling en scampi worden nu met veel smaak genuttigd in De Volksvriend. De klanten zijn verzekerd van kwaliteit. "We hebben al 30 jaar dezelfde visleverancier en 20 jaar dezelfde vleesleverancier" zegt Christof. De nabijheid van de veilingen staat garant voor verse en lekkere groenten en de verse frieten à volenté blijven een lokker. 

Uiteraard presenteert De Volksvriend een lekker wijntje bij de mosselen. "De Terre des Anges (Bordeaux) is ideaal bij vis en mosselen" verzekert Pascal. "Voor de bierliefhebbers is er Jupiler, Gouden Carolus classic en trippel van het vat".